Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

A Neofolkkal indul a Babel Sound Kedd a Szimpla Kertben!

Májustól minden kedden koncerttel hangolunk a Babel Sound Fesztiválra a budapesti Szimpla Kertben! A koncertsorozatunk első fellépője május 3-án a lüktető és érzelemgazdag világzenét játszó Neofolk.

Különleges hangulatú, néhol a Kárpát-medence, a Balkán, másutt a Közel-kelet zenei hagyományait idéző saját szerzemények, versmegzenésítések és népdalfeldolgozások virtuóz megszólaltatója. Az együttes alapító szerzőpárosa - Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter - 2008-ban elnyete a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza által kiírt zeneszerzői verseny fődíját.

2009-ben megjelent Babás Szerkövek című második lemezük a mecsek-aljai eredetmagyarázó monda táncszínházi megzenésítése. A Jakab-hegy oldalában elhelyezkedő jellegzetes kőtömbök keletkezésének történetét a tágabb régió zenei örökségére támaszkodva dolgozták fel a népzene és a kortárs jazz szabadon használható eszköztárának segítségével. A zenekar 2010-ben többek között Bosznia-Hercegovinába, Olaszországba, Ausztriába 2012-ben és 2013-ban Svédországba, 2014-ben Németországba kapott meghívást.

 FACEBOOK ESEMÉNY 
TOVÁBBI BABEL SOUND KONCERTEK A SZIMPLA KERTBEN

Partnereink