Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Ahol a világ összefut

Egy szerethető fesztivál a Balaton partján: Babel Sound | 2016. július 19-24. | Balatonboglár

Ahol a zenészekkel együtt muzsikálhatsz, táncolhatsz, főzhetsz, és még a Balatonban is fürödhetsz! Egy hely, ahol a fesztivált együtt éled meg a művészekkel.

A magyar tenger partján, Balatonbogláron, nyolc remek helyszínre szól a belépő. Strand, zenepavilon, csavargőzös műemlékhajó, kápolna melletti mini amfiteátrum, várdomb, és a fesztivál csomópontja, a Babel Camp. Ezek adnak helyet, hogy feküdj, ülj, állj, és közben élvezd azt a pozitív kultúrsokkot, amit a fesztivál Neked jelent.  

A hazai kedvencek – Kerekes Band, Holdviola, Firkin, Meszecsinka…  - mellett 20 országból jön egy csomó izgalmas, különleges muzsikát játszó formáció. Olasz, spanyol, portugál, holland, angol, amerikai, bolgár, szerb, cseh, lengyel, görög, máltai, chilei, izraeli, szenegáli, egyiptomi indonéz és indiai együttesek, előadók érkeznek hozzánk, hogy itt töltsék ezt az egy hetet.

A táncházakban afrikai, latin, cigány, indonéz, indiai, görög tánclépéseket tanulhatsz. Ha már mind jól megy, jöhetnek a hangszerek! A bemutatók után a mesterek megmutatják, hogyan is kéne valójában megszólaltatni ezeket a különleges hangszereket; fúvósokat, mint például a didgeridoo, a ney; ütősöket, mint a darbuka, djembe, tabla; és húrosokat, mint a szitár. Ha meg profin megy a zenélés, beülhetsz egy mesterkurzusra, a többiek meg csak irigykedjenek… 

Nemzeti gasztro bemutatók és kóstolók követik egymást, hiszen a zenészek a melódiaszülés mellett főznek is! Minden délután gyermekelőadást mutat be az Évkerék Társulat a Várdombon. A Kultkikötő Színpadon esténként zenés színházi műsorra vagy hivatalos. Szalóki Ági és a Cabaret Medrano börleszk világot teremt, Fullajtár Andrea Marlene Dietrich dalokat ad elő, Mahasti és hastáncos csapata egy keleti mesébe repít minket, Pere Martínez pedig egy fantasztikus flamenco show-hoz adja hozzá lelket borzoló énekhangját.

2016. július 19-24. között Balatonbogláron történik meg ez a zenei, interaktív, színházi, családi, gasztro, és mindenekfelett kultúrtalálkozó, ahol a világ összefut.

A BABEL SOUND FESZTIVÁL 2016 PROGRAMJA

Partnereink