Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Baszk táncház a Fonóban

A baszkföldről érkező Korrontzi adja a talpalávalót május 13-án pénteken a Fonó Budai Zeneházban. Ez a táncház is egyike a Babel Sound májusi, budapesti koncertsorozatának. A Korrontzi előtt a hazai Cirkusz-KA fog zenélni, belépéskor pedig az első 50 érkező egy pohárka házi pálinkát kap.

A Korrontzi egy régi trikitixa-játékosról kapta a nevét, aki szamárháton ment a földjéről Mungia főterére minden vasárnap és jó kedvre derítette dalaival az összegyűlt falusiakat. Kalapját mindig megtöltötték pénzérmékkel a boldog hallgatók.

A Korrontzi népi zenekart Agus Barandiaran trikitixa-játékos (baszk diatonikus gombos harmonika) alakította. Az volt a célja, hogy kortárs hangulatot adjon a baszkföldi népzenének és a baszk ősi, hagyományos hangoknak, de mindig a trikitixa alapú zenén belül. Barandiaranra eleinte hatott a gipuzkoai hagyományos trikitixa-játék, amit csodált, de hamarosan megtanulta a régi bizkaiai trikitixa-játékosok dallamait és népszerű dalait, azt a zenei kulturális hátteret, ahonnan családja származik. A Korrontzi olyan népi zenekar, ami főként a modern technikával kísért baszk tradícionális zenén alapul, olyan hangszerek segítségével, mint a mandolin, a basszusgitár és az ütős hangszerek.

A május 13-i táncházban tehát tradicionális baszk táncot tanulhattok a Fonóban, briliáns trikitixa játékkal kísérve.

FACEBOOK ESEMÉNY ➤ 

TOVÁBBI BABEL SOUND KONCERTEK A FONÓBAN

 

Partnereink