Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Egész estés olasz táncház a Fonóban két szicíliai zenekarral

Június 4-én, szombaton a Szicíliából érkező Nakaira és Oi Dipnoi zenekarok fogják szolgáltatni a mediterrán hangulatot a Fonó Budai Zeneházban. Az olasz estén belekóstolhatunk a sokszínű Babel Sound Fesztivál feelingjébe. Az első ötven érkező még egy pohárka finom házi pálinkát is kap.

A Nakaira Szicíliából származó világzenei együttes. Dalaik nagy része európai, főként görög, balkáni és kelta gyökerűek, és a mediterrán hatások dominálnak bennük. Hagyományos népzenei repertoárjukat szicíliai nyelvjárásban és görög nyelven adják elő. Előadásuk olyan, mint egy utazás a földközi-tenger térsége mentén. A különböző népi és modern zenei eszközök kombinációjával bemutatja a görög és szicíliai zenei hagyományok közös hatását.

Az Oi Dipnoi trió költészete hagyomány és újítások találkozásából született: a kettő párbeszéde folyamatosan gazdagítja mindkettőt, Szicília zenei kultúrája új értéket nyer benne. Ez az örökség a sok hangszeren játszó Valerio Carionének köszönhető, aki összegyűjtötte a régió dallamait. E tradíció főszereplői a pásztorok, földművesek, kocsisok – egy olyan világ, melyet Szicília híres tizenkilencedik századi, huszadik század eleji híres írói alaposan feltérképeztek. Ebből született ez az eredeti repertoár, melynek témáit a tangóharmonika fejti ki elektromos ütőhangszerek vagy nagybőgő kíséretében. Az eredmény egy új, egyéni hangzás, a jazz és a progresszív hagyományos népi zene elbűvölő és könnyed keveréke. 2015-ben megjelent első albumukon vendégművészként közreműködik Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, a Kaláka zenekarból.

Június 4-én tehát a fenti két kiváló zenekar fog igazi szicíliai jókedvet és zenét biztosítani a tánchoz!

FACEBOOK ESEMÉNY

Partnereink