Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Görög est az Akropolis Companiával a Fonóban

TÁNCHÁZ | KONCERT | ÓKORI RUHÁK | TÁNCBEMUTATÓ | GÖRÖG ÉTELEK

19:30 - Kapunyitás
20:00 – Akropolis Compania koncert
21:15 – görög táncház Nikákisz Szofoklész vezetésével

 

Amikor ülsz a görög tengerparton, eszed a rántott tintahal karikát, iszod az ouzót, és nézed a tengert, akkor csak egy dolog hiányozhat még, ami teljessé teszi az élményt; a görög muzsika. A buzuki hangja, ami először csak simogat, kerülget, aztán hirtelen táncra perdít.

Az este folyamán fokozzuk a mediterrán hangulatot :)
Görög harci öltözetet, sisakot, ókori görög ruhákat próbálhatsz fel.
Beöltözhetsz spártai harcosnak, Akhilleusznak, vagy akár egy görög bölcsnek is!
Lesz tradicionlás görög táncbemutató a Fengári tánccsoport táncosainak közreműködésével, a büfében pedig ezen az estén görög ételeketkből lakomázhatsz. A kínálat:
- fűszeres, rizses mentás dolma (töltött szőlőlevél)
- Szuvlaki (sertésszűz nyárson), görög salátával
- görög paraszt saláta (paradicsom, olívabogyó, feta sajt, zöldpaprika, uborka, lilahagyma, olívaolaj, fűszerek)

A koncert:
Az Akropolis Compania görög zenekar, görög származású Magyarországon élő tagokból áll, akik hosszú ideje a műfaj jeles képviselői. A zenekar hagyományos elemekre épülő görög népzenét játszik. A zenekar tagjai: Stefanidu Janula ének, Szokalopulosz Janisz (buzuki, ének), Fulidisz Jorgosz (gitár, ének), Szertaridisz Janisz (baglama, tuberleki, ének).

A koncert utáni táncházban görög táncokat tanulhatunk Nikákisz Szofoklész, a Görög Ifjúsági Egyesület elnöke vezetésével.

A Babel Sound Hangjai soron következő estjein a spanyol (április 28.), a bolgár (május 12.) és az olasz (május 19.) kultúrával, azok zenéjével, táncával és gasztronómiájával ismerkedhetünk meg nagyon közelről! Természetesen a nyarat sem hagyja világzene nélkül tovarobogni a Babel Sound. A balatonboglári strandon egészen elképesztő kulturális kavalkád lesz 2017. július 17-23. között. Ide érkezik ugyanis a világ zenéje, művészete, íze és illata – a Babel Sound Free 2017 | Interaktív Világzenei Fesztivál. A lehető leginteraktívabb módon, és ráadásul a szervezőknek köszönhetően ingyenesen!

 

2017.04.22. GÖRÖG EST – Akropolis Compania zenekar és táncház

Az esemény facebook oldala
Az Akropolis Compania facebook oldala
A Babel Sound facebook oldala
A Fonó Budai Zeneház facebook oldala
Videó: https://youtu.be/PT2t8RXWOGY

Partnereink