Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Kultúrák muzsikáit és táncait hozzuk a Fonóba

A távoli kultúrák iránt érdeklődő közönség örömére a Babel Sound idén tavasszal – ahogy tavaly is – programsorozattal jelentkezik a Fonó Budai Zeneházban. Érdemes követni az eseményeket, mert minden alkalommal más-más nemzet zenéjét és táncát hozzuk el Budapestre. Elsőként ír-skót estet tartunk, amit terveink szerint görög, spanyol és olasz fog követni.

A sorozatot 2017. március 25-én a M.É.Z. együttes koncertje nyitja. Mindehhez skót duda, ír táncház és scotch dukál, így azokkal tesszük még teljesebbé a programot.

A műsort az első magyar skót dudás, Kéri György indítja útjára, akinek nem csak a duda játéka elbűvölő, de megjelenése is magával ragadó: kiltben és speciális Highlander öltözetben muzsikál ugyanis. A nem mindennapi látvány és dudaszó mellé játékot is ígér, amelynek fődíja 2 üveg skót whisky. Ezt követi az 1988-tól működő M.É.Z. együttes koncertje. Ők „honosították meg” itthon az ír-skót tradicionális zenét. Népdalokat, balladákat, kocsmadalokat hallhatunk több száz év népzenei kincséből merítve. Kilenc lemezzel és több mint kétezer koncerttel a hátuk mögött érkeznek a Fonóba. A koncert után ír táncház lesz! A közkedvelt és látványos táncokat a Ronan Morgan tánciskolájában végzett Kuklis Henriette fogja bemutatni és tanítani. Érdekesség, hogy 1994-ben az Eurovíziós dalfesztiválon a Riverdance sztárja, Michael Flatley és partnernője, Jean Butler fordította a világ figyelmét az ír tánc felé. Azóta az ír sztepptánc virágkorát éli.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk erre a különleges estére, és természetesen minden friss információval folyamatosan jelentkezünk a honlapunkon és a facebook oldalunkon!

Az első koncert facebook eseménye: M.É.Z. koncert, ír táncház, skót duda és scotch

Partnereink