Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Lite volt, de nem mindenmentes a 2021-es Babel Sound!

Így a tél közepén itt az idő elővenni azokat tavaly nyári fesztiválemlékeket, amikor pólóban és rövidnadrágban táncoltunk, legalább háromféle nyelven ismerkedtünk, és önfeledten úszkáltunk a Balaton és a világzene szeretethullámain 6 varázslatos napon keresztül! A Babel Sound Lite 2021-ben is hozta a megszokott babeli hangulatot, ami miatt fellépők és közönség is évről-évre visszajárnak hozzánk.

A „lite” program ellenére a 2021-es Babel Soundon sem szűkölködtünk zseniális zenékben, fergeteges sikerű kortárstánc-előadásokban, hajnalig tartó jammelésekben, na és fantasztikusan finom nemzetközi gasztronómiai alkotásokban sem. A korábbi évektől eltérően a fesztivál teljes egészében a Babel Campben zajlott, és ettől kifejezetten családias, baráti jellegű volt a hét. A színes nemzetközi zenei felhozatalban a magyar zenekarok mellé jöttek Szicíliáról, Dániából, Lettországból, Szerbiából, Katalóniából, de felléptek Magyarországon élő perui, marokkói és roma zenészek is. A műfaji határok teljesen elmosódtak, amikor a balti népzenét játszó ukulelés mellé csatlakozott a mediterrán sanzonokban utazó harmonikás, a cigányzenészekhez beszálltak a trance-jazzisták, a kortárs táncművészek pedig a Romkocsmában spontán performanszot impróztak az össznépi jammelésre.

Mosolytenger, szoros ölelések, sziporkázó zenészek, akik láthatóan végtelenül hálásak voltak az élményért, hogy a hosszú kihagyás után újra együtt lehetnek és zenélhetnek, korlátok nélkül, szabadon. A közönségben nagy örömmel fedeztünk fel sok visszajáró rajongót, és még több elsőéves látogatót, akik remélhetőleg az élmény hatására szintén visszajáróvá válnak majd, és hírét viszik a Babel Soundnak! Mert aki egyszer járt nálunk, az függővé válik...

Kattintsatok a fotóalbumra, és töltődjetek, melegedjetek a tavalyi nyári emlékekből!

És hogy idén is lesz-e Babel Sound Fesztivál? A hivatalos bejelentésre még várni kell, de nem árt, ha már most szabaddá teszitek magatokat július 17. és 24. között! Találkozunk újra Balatonbogláron, a Babel Campben!

 

A fesztivált támogatta az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma és a Creative Europe.

 

Fotógalériák

Partnereink