Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Mediterrán nyárkezdés az ELLÁTÓházban

Júniusban három egzotikus, külföldi zenekar érkezik Budapestre a Babel Sound Csütörtök sorozat keretében: az olasz Sine Frontera, a spanyol Yacine & The Oriental Groove és a máltai Tribali együttes. A Babel Sound fesztivál szervezőinek köszönhetően ráadásul mindhárom koncert ingyenes a nagyközönség részére!

Június 16-án az itáliai Sine Frontera hozza el a mediterrán hangulatot a Babel Sound Csütörtöknek otthont adó ELLÁTÓházba. Az együttes hangzásvilága ska, reggae, tarantella és balkáni elemekből építkezik. Június 23-án Yacine Belahcene Benet katalán énekes legújabb zenei projektje, a Yacine & The Oriental Groove mutatkozik be, amely észak-afrikai és közel-keleti dallamokat ötvöz. A Barcelonában élő autodidakta művész a mediterráneumot átfogó elektronikus hangzásvilágot hozott létre. Június 30-án egy igazi fesztiválzenekar, a máltai Tribali varázsol minket egy pszichedelikus utazás kellős közepébe. Dalaik pörgősek, ugyanakkor érzékiek és változatosak, akárcsak a hangszereik, mint az indiai szitár, a didgeridoo, a doromb, és a legkülönbözőbb ütőhangszerek. Ezzel a rendhagyó hangszerarzenállal teremtik meg rockkal, reggae-vel, skaval és blues-zal ízesített stílusukat.

A koncertsorozat folytatódik; július 19-től 26-ig az Ellátóház az idei Babel Sound Fesztivál Budapesti helyszínévé változik, és külföldi együttesek adnak koncertet minden este.

Balatonbogláron ezzel párhuzamosan 20 országból több mint 80 fellépővel, hat napon át fog dübörögni a Babel Sound Fesztivál, kísérve színházi-és gyermekprogramokkal, táncházakkal és hangszerbemutatókkal.

Programok:
2016. június 16. Sine Frontera (Olaszország) ➤ Facebook esemény
2016. június 23. Yacine & The Oriental Groove (Spanyolország) ➤ Facebook esemény
2016. június 30. Tribali (Málta) ➤ Facebook esemény

Helyszín: www.ellatohaz.hu | Ellátóház (H-1074 Budapest, Dob u. 19.)

Partnereink