Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Spanyol táncház kasztíliai zenekarral a Fonóban

A spanyol Vigüela együttes teremti meg az autentikus kasztíliai életérzést május 27-én a Fonó Budai Zeneházban. Ez a táncház is egyike a Babel Sound világzenei fesztiváljára hangoló koncertsorozatának. Az első 50 érkező egy pohárka ajándék házi pálinkával indíthat, aztán a hazai Peca zenekar pörgeti fel a hangulatot vidám és humoros magyar-spanyol muzsikájával.

A Vigüela fontos feladatának tekinti, hogy a Kasztilia-La Mancha régió zenei hagyományát életben tartsa. Munkájuknak nagy jelentősége van a spanyol népzenei hagyomány megőrzésében. Sokfelé játszanak Spanyolországban, de jártak már Nagy-Britanniában és Portugáliában is. Remek előadói annak a sokszínű repertoárnak, mely az észak-afrikai hatásokat magába ötvözve annyira jellemző az Ibériai-félszigetre. A hangjukon kívül lantra, gitárra, bandurriára (pengetős, népi hangszer), manchengo gitárra, rebekre (húros, vonós hangszer) és ütősökre támaszkodnak.

Most először jönnek Magyarországra, hogy május 27-én a Fonó Budai Zeneházban igazi spanyol zenére táncoltassák meg a közönséget.

FACEBOOK ESEMÉNY ➤ 

TOVÁBBI BABEL SOUND KONCERTEK A FONÓBAN

 

Partnereink