Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

SZERB EST: Naked koncert, Babra táncház a Fonóban

19:30 - Kapunyitás
20:00 - A Naked (SRB) együttes koncertje
21:00 - Szerb táncház a Babra zenekarral
Babra - délszláv táncház

A Babra muzsikája a sokszínű délszláv népzenei vonal megvastagítója, díszítője. A koncertezés mellett a Budapest környéki délszláv kulturális közösségekben találtak otthonra, ahol zenéjükkel az aktív táncházas élet résztvevői. Öt barát alkotja a zenekart, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen találkoztak. A nagybőgő mögött egyedülálló módon a zenekar egyetlen női tagja áll. A dél-magyarországi térségben élő különböző népek muzsikájának hatását magában hordozó délszláv tamburazenét, valamint a balkán sűrűbb zenei hagyományát is hitelesen képviselve lett a Babra rövid idő alatt a főváros egyik népszerű folk együttese.

Az estére szerb táncházzal készülnek. Reméljük, ez alkalommal is sokan csatlakoznak hozzájuk!

Naked - balkán nujazz

A belgrádi Naked együttes zenéje a jazz-ben gyökerezik. Játékos muzsikájukban megannyi ösztönös rögtönzést, pillanatnyi hangulatra reflektáló improvizációt hallhatunk.
Hangzásukban ott van a funk lüktetése, a masszív grúvok, a tört ritmusok, a balkáni életérzés, és egy csipetnyi pszichedélia. Effektezett tangóharmonika, szenvedélyes hegedűjáték.
Biztonsági öv, veszélyérzet nincs, tánc és alá muzsika van!

A büfében ezen az estén szerb nemzeti ételkülönlegességek, pljeskavica és csevap kapható!
Partnereink