Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Vojasa és Zűrös Banda a Fonóban!

Májusban az ELLÁTÓház és a Szimpla Kert mellett egy harmadik helyszínen, a Fonóban is a nyári fesztiválunkra hangolunk! A koncertsorozatot május 7-én a Zűrös Banda nyitja, utánuk a Vojasa lép színpadra.

A Vojasa dalai a tradicionális oláh cigányzenén alapulnak, de olyan formában szólalnak meg, hogy a városi fiatalokat is azonnal meg tudják érinteni. A zenekar tagjai jól ismert zenészek, akik olyan neves együttesekben bizonyítottak már, mint a Romano Drom, a Kalyi Jag vagy a Nomada. Azonban amit a Vojasával nyújtanak, azt teljesen karakteressé és önállóvá teszi három férfi énekesének telt hangja, a mandolin, az elektromos és akusztikus gitárok, a hegedű, az ütős hangszerek és a kanna alkotta hangszerelés. Saját szerzeményeik mellett merítenek a magyarországi cigány gyűjtésekből, illetve a balkáni és az andalúziai cigány kultúrából is – mindezt az ősidőket idéző szilaj erővel adva elő.

A két éve alakult Zűrös banda zenéjében a különböző kelet-európai és balkáni zenei hagyományok - magyar, román, makedón, szerb, bolgár - mellett a jazz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat.

FACEBOOK ESEMÉNY ➤ 

TOVÁBBI BABEL SOUND KONCERTEK A FONÓBAN

Partnereink