Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Szenegáli melódiák, spanyol dallamok és katalán szellem

A Babel Nights harmadik estéjét március 2-án tartottuk Barcelonában.

Az estét a MiraMundo nyitotta meg elragadó dalaikkal. Luiz Mura érzelmes szólóját egyetlen hangszeren, violáján kísérte végig. Luiz kellemes hangjának és violájának harmóniája az egész teret békés meghittséggel töltötte meg.

A harmadik Babel Nights vendégelőadója a szenegáli Ibrahima Cissokho volt, aki hazájában valódi nemzeti zenészként van számontartva. A művész egészen kiskora óta játszik egy különleges, ’kora’ nevű tradicionális, húros hanszeren. Ibrahima a ’Le Mandingue Foly’ nevű francia formációjával lépett a közönség elé, s játszott különféle dalokat legutóbbi ’Yanfu’ című albumukról.

Ibrahima Cissokho után a barcelonai Gadjo együttes lépett színpadra, akik energikus, teátrális dalaikkal az első másodpercektől táncra bíztatták a közönséget. Az este végeztével a Babel Mundo jam session során a művészek reggae jellegű, vidám és laza hangulatú dallamokat improvizáltak.

Az estéről készült Facebook galériánk ITT érhető el.

 

 

Partnereink